De Energiewinkel

Onlangs kocht de gemeente het oude Kijkshop pand in de Hoofdstraat aan. Hier komen een fietsenstalling en een energiewinkel. Na de zomervakantie gaat de Energiewinkel naar verwachting open.

De Energiewinkel wordt geen echte winkel, in die zin dat je er geen zaken kunt kopen. Het wordt wel een plek waar je terecht kunt voor advies op het gebied van energie en duurzaamheid. Uit de vragen die binnen komen bij het huidige (te kleine) energieloket op het gemeentehuis blijkt wel dat er behoefte is aan advies op dit gebied. Veel Apeldoorners willen wel duurzamer leven en energie besparen, maar weten niet goed waar te beginnen. Want, stel: je vraagt twee offertes op bij bedrijven voor het isoleren van je woning. Ze zijn anders van prijs, er worden andere materialen voorgesteld en beide bedrijven zijn experts op hun vakgebied. Wat moet je dan kiezen? Dan is het fijn dat er een winkel is waar je binnen kunt lopen voor advies en informatie.

In de energiewinkel zullen ook presentaties gehouden worden op het gebied van zonnepanelen en isoleren. Daarnaast kun je er ook bijvoorbeeld een werkend exemplaar van een warmtepomp zien. Maakt hij echt zoveel lawaai? En als je er eentje aan wilt schaffen waar moet je dan op letten? Voor het antwoord op al dat soort vragen is de Energiewinkel de juiste plek. Tot aan de definitieve opening kun je voorlopig nog terecht bij het tijdelijke Energieloket in het gemeentehuis. Een afspraak kun je inplannen op energiekapeldoorn.justamazing.nl. Op deze website vind je ook veel informatie en voorbeelden van hoe je zelf aan de slag kunt met energie besparen en zelf opwekken.