Energiecoach: iets voor jou?

Ben jij nieuwsgierig naar meer mogelijkheden om zuinig met energie om te gaan? Doe je het licht en de verwarming uit in ruimtes waar je niet komt en ben je al naar de bouwmarkt geweest voor radiatorfolie? Dan ben jij de persoon die we zoeken om inwoners van Apeldoorn te helpen aan een lagere energierekening. Als energiecoach ga je in gesprek met bewoners van Apeldoorn. Echt iets voor jou? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar energiek-wonen@apeldoorn.nl.

In september start weer een nieuwe training en opleiding om samen met anderen onze nieuwe energiecoach te worden.

Voordelen:

  • Met jouw kennis en ervaring help je anderen om concrete stappen te zetten op energiegebied
  • Je vergroot je kennis en wisselt ervaring uit met andere coaches, tijdens trainingen en Energiek-cafe sessies
  • Je doet nieuwe kennis en inspiratie op door samen naar beurzen en bijeenkomsten te gaan
  • Je maakt gebruik van een warmtebeeldcamera en CO2 meter
  • Je komt met veel verschillende mensen in contact
  • Je wordt onderdeel van een netwerk van gemeentelijke energiecoaches; op dit moment zijn er al 12 actief. Je werkt ook samen met coaches van deA en met andere lokale energie-initiatieven
  • Als vrijwilliger krijg je een speciale training en gemaakte onkosten worden uiteraard vergoed.

Energiek Apeldoorn

Energiek Apeldoorn is hét energieloket voor Apeldoorn en een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Bij Energiek Apeldoorn kunnen inwoners terecht met hun energie- en duurzaamheidsvragen. Als energiecoach help je mensen bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun woning. Je kijkt met hen mee wat ze allemaal zelf kunnen doen, wat het kost en wat het oplevert. Lees hier het interview met twee van onze energiecoaches, Paul en Ron.

Energiecoach Ron Berkhout:”Energiemaatregelen kosten in financieel opzicht soms meer dan ze op termijn opleveren. Maar dagelijks comfort is vaak de grootste winst.”

Energiecoach Paul Melis: “Wees je bewust van je eigen energieverbruik. Nu kun je nog kiezen voor oplossingen. Over een paar jaar word je gedwongen bepaalde maatregelen te nemen.”