Eerste groene estafettestokje voor Tiphaine Bressers

De 5 Apeldoornse energieregisseurs starten ‘De Groene Estafette’. Wekelijks krijgt een inwoner van Apeldoorn die zich inzet voor groen en duurzaamheid een estafette stokje uitgereikt. Het stokje wordt telkens doorgegeven aan een andere Apeldoorner die het verdient. Het eerste stokje is voor Tiphaine Bresser, die 100% afvalvrij probeert te leven en anderen daarbij inspireert.

Tiphaine: “Ik ben een doener. Al het gepraat en ‘finger poiting’ was ik zat.  Thuis was ik al bezig mijn hoeveelheid afval drastisch te verminderen. Ik dacht: het moet groter. Mijn huishouden alleen heeft veel te weinig impact. Als ik het kan, dan zeker kunnen vele anderen het ook.” Lees hier het hele interview met Tiphaine.

Energieregisseurs

Tiphaine kreeg als eerste kandidaat het groene estafettestokje uitgereikt. De komende maanden wordt het stokje wekelijks doorgegeven aan een andere Apeldoorner die zich actief inzet voor groen, duurzaamheid en energie.

In het zonnetje

De Groene Estafette is een initiatief van de vijf de energieregisseurs die in Apeldoorn actief zijn. Marjolein Tillema, Albert van Dam, Dieuwke de Boer, Floriske van Geest en Han Meurs werken in verschillende wijken om inwoners van Apeldoorn te helpen met het vinden van oplossingen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. “Met deze groene estafette willen we Apeldoorners die actief bezig zijn met groen, duurzaamheid en energie in het zonnetje te zetten en hen uitnodigen om hun verhaal te vertellen.” aldus energieregisseur Marjolein Tillema.

Wekelijks

De interviewreeks wordt wekelijks geplaatst op diverse lokale sites en sociale media. “Het zal een bundel van verhalen en inspiratie vormen hoe je de wereld of jouw eigen wereld weer een stukje duurzamer en mooier maakt.