Groene estafettestokje: Laura Visser

Ik ben Laura Visser, een geboren en getogen Apeldoornse. Ik ben moeder van tweeling Sara en Noor. Daarnaast ben ik druk met de kaaswinkel “Het Kaaslokaal” in het centrum van Apeldoorn.

De aarde wordt teveel uitgeput en ik vind dat we daar steeds meer en steeds weer bewust van moeten zijn. Ik probeer met kleine aanpassingen een hele kleine bijdrage te leveren. In de winkel proberen we mensen, zonder al te belerend te zijn, te wijzen op duurzame keuzes. We stimuleren onze klanten bijvoorbeeld om hun eigen verpakking mee te nemen. Daarnaast verkopen we veel biologische producten. We verkopen zo min mogelijk wegwerk verpakkingen, zo hebben we bijvoorbeeld yoghurt in glazen (statiegeld) flessen. Zelf wil ik ook minder afval creëren. En ik ben actief in het Apeldoornse Plog team. Met dit team gaan we hardlopend/lopend door Apeldoorn en ondertussen afval prikken.

Mijn droom voor Apeldoorn is dat er letterlijk meer groen mag komen. Er ligt geen afval meer in de bermen en er is nog meer groen in de stad. Dus ook rond scholen, bedrijven en instellingen minder of geen tegels en meer tuinen. Meer tuinen voor iedereen in verschillende vormen, dus met bloemen, maar ook groente en fruit om te kunnen plukken. Geen uitlaatgassen meer van auto’s, dus het fietsen stimuleren en alleen openbaar vervoer, scooters, vrachtwagens en auto’s op elektriciteit. Verder zullen de daken ook groen worden, dus daken begroeid met sedum maar ook terrastuinen. In deze stad staan ook nog meer bomen en zullen er geen bomen gekapt worden voor economisch gewin, maar alleen als een boom ziek is. Ze zorgen voor rust, koelte en geven ons natuurlijk schone lucht. Bijvoorbeeld in het verbouwde winkelcentrum Oranjerie. Dat lijkt een kale boel te worden. Ik geloof dat groen heel veel goeds met mensen doet. Het is leuk dat de gemeente Apeldoorn open staat voor inbreng. Dus we zijn hiermee ook in gesprek geweest over de plannen en kunnen onze ideeën kwijt. Dus heb je vragen of ideeën ga dan ook zeker even met de gemeente in gesprek.