Informatieavond over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie, speciaal voor VvE’s

Energiek Apeldoorn organiseert samen met het VvE Energieloket Gelderland een informatiebijeenkomst over energiebesparing voor VvE’s:

  • Welke mogelijkheden zijn er om grootschalig energie te besparen en/of samen op te wekken en wat doet dat met uw wooncomfort en energierekening?
  • Hoe komt een VvE aan financiering en hoe krijg ik mijn buren mee?
  • Speciale aandacht is er voor VvE’s die naar ‘Nul op de Meter’ willen gaan. Dit betekent, kort gezegd, dat na een grondige renovatie het energieverbruik gemiddeld op nul uitkomt doordat er evenveel energie wordt opgewekt als er wordt verbruikt. Uw gebouw moet daar wel geschikt voor zijn. Het VvE Energieloket helpt u graag om dit met u uit te zoeken.
  • Tijdens de avond wordt ook aandacht besteed aan de VvE-scan. Hierbij wordt gekeken welke stappen een VvE kan zetten om naar ‘Nul op de Meter’ te gaan. De subsidie voor deze scan is beschikbaar voor VvE’s die bestaan uit ten minste tien appartementen, gebouwd en opgeleverd voor 1990 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid. Het programma start om 19.00 uur en na afloop is er de mogelijkheid om, onder het genot van een drankje en hapje, extra informatie in te winnen.

Waar?

U bent vanaf 18.45 uur welkom bij STOOM op het Zwitsal terrein aan de Vlijtseweg 114 in Apeldoorn (boven Bierbrouwerij De Vlijt). Wanneer u met de auto komt, neemt u ingang Zuid van het terrein, parkeert u uw auto op de parkeerplaatsen aan de linkerkant (P2) en loopt u makkelijk naar de locatie.

Voor wie?

Voor iedereen in de gemeente Apeldoorn die lid is van een Vereniging van Eigenaren (VvE). De bijeenkomst is extra interessant voor bewoners van appartementsgebouwen die vóór 1990 zijn gebouwd en uit tien of meer woningen bestaan. De provincie Gelderland biedt, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, extra ondersteuning aan VvE’s die overwegen hun gebouw ingrijpend te verduurzamen naar ‘Nul op de Meter’ ineens, of in stappen.

Wat doet het VvE Energieloket Gelderland?

Het VvE Energieloket Gelderland is sinds oktober jl. de vraagbaak voor Gelderse VvE’s. Zij informeert over en biedt hulp bij de volgende zaken:
• Alle mogelijkheden voor een VvE om te verduurzamen;
• De subsidies en leningen die hiervoor beschikbaar zijn;
• Daarnaast biedt zij hulp bij subsidieaanvragen (bijv. voor de genoemde VvE-scan), organiseert het loket bijeenkomsten (‘Roadshows’) door de hele provincie en verwijst zij door naar diverse partijen.

Aanmelden

Wilt u de avond bijwonen, meld u zich dan voor maandag 1 oktober aan door een mail te sturen met uw naam, adres en aantal personen naar info@vve-energieloket.nl.

Voor meer informatie ga naar www.vve-energieloket.nl.