Jouw huis klaar voor de toekomst

Energie besparen is belangrijk voor het milieu én levert je ook een lagere energierekening op. De gemeente Apeldoorn krijgt in 2020 extra geld van het Rijk om huiseigenaren zoals jou te helpen met verduurzamen. Zo bieden we dit jaar diverse gratis activiteiten en producten aan. Daarmee maak je jouw huis klaar voor de toekomst. Dat doen we samen met Energiek Apeldoorn, energiecoöperatie deA en het Regionaal Energieloket.

 

Gratis cadeaubon voor energiebesparende producten

De gemeente Apeldoorn ontvangt in 2020 extra geld van het Rijk en wil jou daarmee helpen. We delen daarom in het najaar gratis cadeaubonnen (t.w.v. 45,- euro). Hiermee kun jij als woningeigenaar in Apeldoorn energiebesparende producten bestellen zoals LED-lampen, radiatorfolie of tochtstrips en direct besparen op jouw energierekening.

Dus..

 • Ben jij eigenaar van een koopwoning in Apeldoorn?
 • Wil jij een gratis cadeaubon ontvangen voor energiebesparende producten?

Meld je dan alvast aan voor een cadeaubon via onderstaande knop, want op = op.

Aanmelden »

 

Doe mee met de zonnepanelenactie

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op jouw energierekening. En je draagt ook bij aan een beter milieu! Het Regionaal Energieloket en energiecoöperatie deA  starten samen met de gemeente en Energiek Apeldoorn daarom een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen in jouw buurt. Zodat jij, en je buren voordelig en gemakkelijk je eigen zonne-energie kunt gaan opwekken.

Lees meer »

 

Gratis energieadvies met de Buurtactie Energiezuinig Wonen

In de buurtactie Energiezuinig Wonen ontvang jij als bewoner een persoonlijke brief. Daarin nodigen we je uit om je huis aan te melden als voorbeeldwoning. Uit alle aanmeldingen kiezen we voor elk woningtype in de wijk één huis als voorbeeldwoning. Bijvoorbeeld een hoekwoning uit de jaren ’70 of een rijtjeswoning uit de jaren ’80.

Wordt jouw huis gekozen? Dan ontvang je een gratis uitgebreid energieadvies, met hierin de slimste stappen om energie te besparen en jouw huis klaar te maken voor de toekomst. De gemeente betaalt de kosten van het energieadvies. Die bedragen normaal rond de 400 euro.

Je buurtgenoten profiteren mee
Niet alleen jij als woningeigenaar hebt wat aan het advies, ook je buurtgenoten profiteren mee. Want de (anonieme) energieadviezen komen ook op de website van het Regionaal Energieloket en worden gepresenteerd tijdens een online informatiebijeenkomst in de wijk. Zo hebben je buurtgenoten met hetzelfde woningtype er ook wat aan!

De buurtactie vindt plaats in verschillende wijken en dorpen:

 • de Maten – start begin mei
 • Uddel en Wenum Wiesel – start in mei
 • Orden en Berg en Bos – start in juni
 • Beekbergen en Hoenderloo – start eind juni
 • Na de zomervakantie (september t/m december) in:
  Ugchelen, Klarenbeek, De Heeze, Winkewijert, Vogelkwartier, Staatsliedenkwartier, Brummelhof, Anklaar, Kerschoten/de Naald, De Mheen

Meer informatie »

 

Doe mee met de isolatieactie

Van isoleren krijg je nooit spijt. Isoleren is een goede voorbereiding op wonen zonder aardgas. Je huis wint aan comfort en je bespaart direct op je energierekening. Profiteer van voordeel en gemak en doe mee met de isolatieactie van deA. deA werkt hiervoor samen met enkele lokale en regionale bedrijven.

De actie gaat in oktober van start.

Meer informatie »

 

Laat een energieconciërge je helpen met energie besparen

Je wilt wel verduurzamen en energie besparen. Maar waar begin je en hoe doe je dat? De energieconciërge helpt je verder. De energieconciërge komt op afspraak bij je thuis (op een veilige 1,5 meter afstand) en helpt jou met de eerste stappen om je huis te verduurzamen. Hij of zij draait bijvoorbeeld ledlampen in en geeft je tips over energiebesparing.

De energieconciërges van deA gaan in september ook zelf de buurt in, in Apeldoorn Zuid en Ugchelen en in januari zijn ze in Noord-Oost Apeldoorn. Met een box met gratis materialen helpen ze jou praktisch op weg.

 • Ugchelen – september
 • Vogelkwartier – oktober
 • Componistenkwartier – november
 • Anklaar, de Mheen , Osseveld – januari t/m maart 2021

Meer informatie »

 

Kleine maatregelen groot plezier

Het e-team komt in de wijk. Met materialen, advies en informatie, laten ze je zien hoe je met eenvoudige ingrepen je huis beter kunt isoleren.

 • Ugchelen – september
 • Vogelkwartier – oktober
 • Componistenkwartier – november
 • Anklaar, de Mheen , Osseveld – januari t/m maart 2021

Meer informatie »

 

Informatie en inspiratie: Webinars, informatiebijeenkomsten en coaching

Wil je graag energie besparen en je huis verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen, welke acties voor jou geschikt zijn of wat jij het beste kunt doen? Geen zorgen! Wij helpen je.

 • Doe mee aan een van de (online) bijeenkomsten. Meer informatie hierover kun je vinden op onze evenementen pagina.
 • Heb je een algemene vraag of opmerking? Maak gebruik van het contactformulier.
 • Wil je een gratis adviesgesprek met een energiecoach? Plan een afspraak
 • Heb je andere vragen? Bel of mail ons, of kom langs (op afspraak) bij het Energiepunt aan de Paslaan in Apeldoorn.