Jouw huis klaar voor de toekomst: gratis advies en producten voor Apeldoorners

Gratis advies en producten voor energiebesparing  

De gemeente Apeldoorn ontvangt in 2020 een rijkssubsidie van bijna 1,7 miljoen om woningeigenaren te helpen hun huis te verduurzamen. Voor dat bedrag biedt de gemeente een divers pakket met gratis activiteiten en producten aan, samen met Energiek Apeldoorn, energiecoöperatie deA en het Regionaal Energieloket. Hiermee maak je je huis klaar voor de toekomst. Grijp die kans! Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten.

Toekomst-klaar 

Comfortabel wonen én energie besparen. Dat is belangrijk voor jou en voor de toekomst van jouw huis. Ook in Apeldoorn gaan we op termijn van het aardgas af. Niet van vandaag op morgen, maar wel in de komende 30 jaar en met gevolgen voor jouw woning.
Wist je dat je nu al veel kunt doen om jouw huis toekomst-klaar te maken? Door te isoleren, beter te ventileren en met zonnepanelen je eigen energie op te wekken. Daarmee bespaar je ook direct al op je energierekening!
Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen huis, maar je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Je hebt de keuze om je huis in één keer aan te pakken, of in stappen.
En wij gaan je daarbij helpen. Doe mee met deze gratis activiteiten!

 1. Gratis energie advies met de Buurtactie Energiezuinig Wonen
 2. Cadeaubon voor gratis energiebesparende producten 
 3. Doe mee met de zonnepanelenactie
 4. Doe mee met de isolatieactie 
 5. Laat een energieconciërge je helpen met energie besparen
 6. Kleine maatregelen groot plezier
 7. Neem deel aan webinars en informatiebijeenkomsten 

 

1. Profiteer van gratis energie advies met de Buurtactie Energiezuinig Wonen

In de buurtactie Energiezuinig Wonen ontvang jij als bewoner een persoonlijke brief. Daarin nodigen we je uit om je huis aan te melden als voorbeeldwoning. Uit alle aanmeldingen kiezen we voor elk woningtype in de wijk één huis als voorbeeldwoning. Bijvoorbeeld een hoekwoning uit de jaren ’70 of een rijtjeswoning uit de jaren ’80.
Wordt jouw huis gekozen? Dan ontvang je een gratis uitgebreid energieadvies, met hierin de slimste stappen om energie te besparen en jouw huis klaar te maken voor de toekomst. De gemeente betaalt de kosten van het energieadvies. Die bedragen normaal rond de 400 euro.

Je buurtgenoten profiteren mee
Niet alleen jij als woningeigenaar hebt wat aan het advies, ook je buurtgenoten profiteren mee.  Want de (anonieme) energieadviezen komen ook op de website van het Regionaal Energieloket en worden gepresenteerd tijdens een online informatiebijeenkomst in de wijk. Zo hebben je buurtgenoten met hetzelfde woningtype er ook wat aan! 

De buurtactie vindt plaats in verschillende wijken en dorpen: 

 • de Maten – start begin mei
 • Uddel en Wenum Wiesel –  start in mei
 • Orden en Berg en Bos – start in juni
 • Beekbergen en Hoenderloo – start eind juni 

Na de zomervakantie (september t/m december) in:

 • Ugchelen, Klarenbeek, De Heeze, Winkewijert, Vogelkwartier, Staatsliedenkwartier, Brummelhof, Anklaar, Kerschoten/de Naald, De Mheen 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.regionaalenergieloket.nl/apeldoorn

 

2. Ontvang een cadeaubon voor gratis energiebesparende producten 

In de tweede helft van 2020 delen we digitale cadeaubonnen (vouchers) uit waarmee jij als woningeigenaar gratis energiebesparende producten kunt bestellen via een speciale webshop. Denk aan LED-lampen, radiatorfolie of tochtstrips. Hiermee bespaar je direct op je energieverbruik, want alle kleine beetjes helpen! Je mag zelf producten kiezen ter waarde van 45 euro. De producten worden bij je thuis bezorgd. 

Meer informatie
De webshop wordt nu nog ingericht. Binnenkort vind je op deze plek meer informatie.

 

3. Doe mee met de zonnepanelenactie

Zonnepanelen op jouw dak? Daarmee wek je je eigen energie op en bespaar je op je energierekening. Wist je dat de prijs van zonnepanelen de afgelopen jaren fors is gedaald? En dat de terugverdientijd dus ook een stuk korter is geworden? 

Voortbouwend op het succes van eerdere acties organiseren het Regionaal Energieloket, energiecoöperatie deA, Energiek Apeldoorn en de gemeente Apeldoorn een nieuwe zonnepanelen inkoop actie voor iedereen in Apeldoorn. Je profiteert van een scherpe prijs en van gemak. Van offerte tot aan uitvoering: alles is van a tot z geregeld.

Meer informatie
De zonnepanelenactie gaat in juni van start. Binnenkort vind je op deze plek meer informatie. 

 

4. Doe mee met de Isolatieactie 

Van isoleren krijg je nooit spijt. Isoleren is een goede voorbereiding op wonen zonder aardgas. Je huis wint aan comfort en je bespaart direct op je energierekening. Profiteer van voordeel en gemak en doe mee met de isolatieactie van deA. deA werkt hiervoor samen met enkele lokale en regionale bedrijven. 

Meer informatie
De actie gaat in oktober van start.  Meer informatie op www.de-a.nl 


5. Laat een energieconciërge je helpen met energie besparen

De energieconciërge komt op afspraak bij je thuis (op een veilige 1,5 meter afstand) en helpt  jou met de eerste stappen om je huis te verduurzamen. Hij of zij draait bijvoorbeeld ledlampen in en geeft je tips over energiebesparing. 

De energieconciërges van deA gaan in september de buurt in in Zuid en Ugchelen en in januari in Noord-Oost Apeldoorn. Met een box met gratis materialen helpen ze jou praktisch op weg. 

 • Ugchelen – september
 • Vogelkwartier – oktober 
 • Componistenkwartier – november
 • Anklaar, de Mheen , Osseveld – januari t/m maart 2021

Meer informatie
Meer informatie op www.de-a.nl

 

6. Kleine maatregelen groot plezier

Het e-team komt in de wijk. Met materialen, advies en informatie, laten ze je zien hoe je met eenvoudige ingrepen je huis beter kunt isoleren.

 • Ugchelen – september
 • Vogelkwartier – oktober 
 • Componistenkwartier – november
 • Anklaar, de Mheen , Osseveld – januari t/m maart 2021

Meer informatie
Meer informatie op www.de-a.nl

 

7. Neem deel aan webinars en bijeenkomsten  

In online webinars en informatiebijeenkomsten bundelen we kennis en aanbod en presenteren we praktische energieoplossingen voor jouw huis. Adviezen en oplossingen waar jij concreet wat aan hebt en waar je direct mee aan de slag kunt!

Gedurende het hele jaar organiseren Energiek Apeldoorn, energiecooperatie deA en het Regionaal Energieloket diverse activiteiten. Vele daarvan zullen online zijn wegens de coronacrisis. Zodra het weer veilig kan proberen we ook weer bijeenkomsten te organiseren in jouw buurt. 

Meer infomatie 
Binnenkort vinden de eerste webinar over zonnepanelen plaats:

De inhoud van beide webinars is hetzelfde, alleen het tijdstip verschilt.