Laat je duurzaam verrassen op 10 oktober

Woensdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid! Energiek Apeldoorn organiseert of ondersteunt tijdens deze duurzame dag verschillende duurzame initiatieven in Apeldoorn. Om te laten zien dat duurzaam leven belangrijk is, laten we inwoners van Apeldoorn op meerdere manieren kennismaken met vormen van verduurzaming.

Laat je duurzaam verrassen tijdens het winkelen

In winkelcentra Centrum en De Eglantier en alle winkels van Eerlijk Winkelen zetten winkeliers onder het motto van “Laat je duurzaam verrassen” hun duurzame producten in de spotlights. Op www.dagvandeduurzaamheid lees je meer over het waarom van de actie.

Informatiebijeenkomst verduurzamen Vve’s

In de avond van 10 oktober vindt er, in navolging van de informatiebijeenkomst over zonnepanelen afgelopen juni, een informatiebijeenkomst plaats voor de verduurzaming van de gebouwen van Verenigingen van Eigenaren. De VvE-bewoners van Apeldoorn en omgeving worden hier persoonlijk voor uitgenodigd door middel van een brief.

Green Week binnenstad

In de week van 5 tot 13 oktober staat alles in de binnenstad in het teken van de Green Week, waar Dag van de Duurzaamheid, Eerlijk Winkelen en Fashion in de Korenstraat onderdeel van uitmaken. Tijdens deze week worden niet alleen Fairtrade en eerlijke producten uitgelicht maar ook duurzamere manier van leven en ondernemen in de binnenstad.

Manifestatie Zwitsal terrein

Op de Zwitsal zijn de hele dag door duurzame initiatieven en workshops te volgen. In de ochtend zijn er workshops voor 500 eerstejaars techniek studenten van ROC Aventus. In de middag zijn alle Apeldoorners welkom: met name voor kinderen en jongeren is er veel duurzaams te beleven. Je bent welkom op het Zwitsal Terrein bij de Drieslag van 13.30 uur tot 16 uur. De toegang is gratis.
Onderstaand een greep uit het programma:
– Er wordt een zogenaamde rooktest gedaan en gekeken hoe ‘lek’ een gebouw is;
– Bij ‘Precious Plastic’ gaan we zelf plastic scheiden en een nieuw product hiervan maken;
– Doe de Obstakelrun of bak pannenkoeken met een elektrische auto!
– Verder: bekijk de techniek van de toekomst, doe de energy game of ervaar de Electric Experience en nog veel meer!

Klimaatboodschap door kinderen

De Raad van kinderen Waterschap Vallei en Veluwe is op woensdag 10 oktober in het centrum om hun klimaatboodschap te onthullen. Deze boodschap wordt met duurzame, onzichtbare verf op het Marktplein geschreven en wordt pas zichtbaar bij regen of als er water op gespoten wordt. Alle kinderen van de Raad krijgen dan ook een waterspuit, waarmee zij het eerste deel van de boodschap onthullen!

Via facebook en andere social media kanalen houden we je op de hoogte van de belangrijkste “weetjes” over Dag van de Duurzaamheid 2018.