Dieuwke de BoerEnergieregisseur

Sinds wanneer energieregisseur

Ik ben per 1 april 2018 begonnen als energieregisseur.

Waar draag jij als energieregisseur aan bij?

Ik draag bij aan de bewustwording van de opgave waar we voor staan. Ik maak de bewoners enthousiast voor het verduurzamen van hun leefomgeving. Eigenlijk verbind ik de bewoners met de mogelijkheden die er zijn op het gebied van duurzaamheid.

Wat is je opgevallen in jouw wijk?

Mijn wijk, de Maten, is een grote wijk. Er wonen zo’n 26.000 inwoners, met in totaal zo’n 11.000 huizen. Het is een heel diverse wijk. Voor mij daarom een extra leuke wijk, met de uitdagingen én kansen die er zijn.

Wat is jouw gouden tip voor de inwoners van jouw wijk?

Mijn tip is om te beginnen met de kleine stapjes die je zelf snel kan doen. Kijk eens naar je energieverbruik. Wellicht kan je daar al direct op besparen (CO2 én energielasten).
Moet je inderdaad je gehele huis verwarmen of is alleen de beneden verdieping voldoende? Is de verwarming op 19 of 20 graden misschien meer dan voldoende ipv 22graden?
Bekijk ook kritisch je apparaten, welke vreten veel stroom en kan je misschien vaker uitzetten of helemaal niet meer gebruiken.
Ik geloof erin dat kleine stapjes ook stapjes zijn, want met al die kleine stapjes zorgen we met elkaar voor grote stappen.

Wat is jouw boodschap aan de Apeldoorners?

Wees je bewust van je eigen rol en verantwoordelijkheid in de energietransitie.

In contact komen met Dieuwke?

Stuur een e-mail naar dematen@energiekapeldoorn.nl.