Han MeursEnergieregisseur

Sinds wanneer energieregisseur

2018

Waar draag jij als energieregisseur aan bij?

Het Apeldoornse bedrijfsleven kan een grotere rol spelen in het versnellen van de energietransitie! De taak van de energieregisseur is dat proces aan te jagen.
Gezien mijn banden met de-A heb ik gekozen voor de rol van energieregisseur via de-A omdat ook in de energietransitie samenwerkend meer bereikt kan worden. Het versnellen van de energietransitie is een bottum-up proces waarbij de energieregisseur de spin in het web is, bewustzijn creëert, stimuleert en ondernemers motiveert, begeleidt en doorverwijst. Hier wil ik mij in de komende periode, samen met diverse andere partners, dan ook met veel energie voor inzetten.

Wat is je opgevallen in jouw wijk?

Er zijn veel initiatieven bij ondernemers, ook buiten mijn actuele blikveld. Toch zijn er nog teveel ondernemers die het treffen van maatregelen, in de waan van de dag, voor zich uit schuiven. Deels begrijpelijk, maar het kan en moet veel beter, sneller en integraal. Er valt tenslotte ook gewoon geld mee te verdienen. Laten we daar op gebiedsniveau, gezamenlijk, de schouders onder zetten.

Wat is jouw gouden tip voor de inwoners van jouw wijk?

Kijk naar de initiatieven van een aantal koplopers op het gebied van verduurzaming, in een voor jou vergelijkbare situatie. Ga met die voorbeelden bij jezelf aan de slag en lever op die manier jouw eigen bijdrage aan de CO2 reductie.

Wat is jouw boodschap aan de Apeldoorners?

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf”

In contact komen met Han?

Stuur een e-mail naar bedrijven@energiekapeldoorn.nl.