Rutger Pierik (25)Energiecoach

Mijn gouden tip

‘Kijk vooral naar besparingen binnen je eigen mogelijkheden. Vaak is dan meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.’

Over Rutger

Student Sociale Geografie aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast voetbal en fiets ik ook graag. Ik ben energiecoach omdat ik vanaf het ontstaan van Energiek Wonen betrokken ben geweest. Toen begin 2017 het energieloket en de energiecoaches ‘live’ gingen, was het voor mij logisch om als energiecoach aan de slag te gaan

Sinds wanneer energiecoach

Vanaf het begin. Ik ben betrokken geraakt via mijn scriptie over Apeldoorn energieneutraal. Daarin kwam naar voren hoe belangrijk deze sleutelfiguren zijn. En daarom wilde ik vanuit mijn betrokkenheid een steentje bijdragen in deze rol.

Waar draag jij als energiecoach aan bij?

Aan eenvoudig en toegankelijk advies van Apeldoorn aan Apeldoorn.

Wat is je opgevallen tijdens huisbezoeken?

Dat iedereen, ongeacht waar hij of zij woont, interesse heeft in het onderwerp. Maar door beperkte informatie zich niet realiseert dat het ook voor iedereen voordeel kan opleveren.

Waar krijg jij energie van?

Vooral als ik mensen enthousiast kan maken voor het onderwerp en als ik hun interesse kan wekken.

Heb jij maatregelen getroffen?

Wij hebben een slimme meter in ons studentenhuis in Zwolle. Hierdoor is energiebesparing wel een beetje een “spelletje” geworden.

Wat is jouw boodschap aan de Apeldoorners?

Begin zelf eens te zoeken op het internet naar je mogelijkheden. En als je naar aanleiding daarvan nog vragen hebt of nog meer informatie wilt, zoek ons dan op.

Een energieneutraal Apeldoorn. Een realistische doelstelling, of een mooie droom?

Met voldoende draagvlak van zowel het bedrijfsleven als de Apeldoorners, gaat het sneller dan je denkt. Bewustzijn van het energievraagstuk is daarbij essentieel.