Over het beheer van de gemeentelijke website.
www.apeldoorn.nl is de officiële website van de gemeente Apeldoorn.

  • Functioneel ontwerp: gemeente Apeldoorn
  • Vormgeving: gemeente Apeldoorn
  • Techniek: gemeente Apeldoorn
  • Contentmanagementsysteem: Smartsite iXperion
  • Eindredactie: het webteam van de eenheid Organisatie

Vernieuwde website 2015

In oktober 2015 is de vernieuwde website in fasen live gegaan. De twee belangrijkste wijzigingen zijn het responsive maken van de website en het herindelen van de content op basis van toptaken.

Wat is responsive?

‘Responsive’ betekent dat de website zo wordt gebouwd, dat hij zich aanpast aan het scherm waarmee u de website bezoekt. Zowel op uw desktopscherm als op uw tablet of smartphone moet de website goed te gebruiken zijn.

Wat zijn toptaken?

Steeds meer organisaties in binnen- en buitenland richten hun website in op basis van toptaken. Dit houdt in dat je kijkt voor welke informatie of handelingen (de zogenaamde ‘taken’) de bezoekers naar de website komen. Dit onderzoek je op basis van statistieken en enquêtes. Vervolgens geef je de onderwerpen waarvoor de meeste belangstelling bestaat een prominente plek op de website. Simpel gezegd: ‘wat het meest bezocht wordt komt bovenaan’. Op deze manier kunnen wij een groot deel van de bezoekers van de website in een paar klikken van dienst zijn. De behoefte van de websitebezoeker staat dus centraal bij de inrichting van de website
.

Reageren

Heeft u vragen of wilt u reageren op de inhoud van de website? Vul dan het contactformulierin.