Solar carport met 3.200 zonnepanelen voor Centraal Beheer

Op de parkeerplaats van verzekeraar Centraal Beheer in Apeldoorn komt een overkapping met 3.200 zonnepanelen. De eerste volledig groene stroom wordt naar verwachting geleverd in februari 2020. Daarmee zet het bedrijf een mooie stap op weg naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.

De zonnepanelen wordt aangelegd met subsidie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Onder de carport met zonnepanelen worden bovendien 30 laadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. De werkzaamheden starten eind oktober. Het zonnestroomsysteem is naar verwachting begin februari 2020 gereed.

15 procent van de energiebehoefte

De verzekeraar heeft op het dak van het kantoorgebouw in Apeldoorn al ruim 600 zonnepanelen liggen. Met straks in totaal circa 4.000 zonnepanelen wordt genoeg stroom opgewekt om te voorzien in zo’n 15 procent van de energiebehoefte van de gehele Centraal Beheer-campus.

Klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030

Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappij achter de bekende slogan ‘Even Apeldoorn bellen’, is onderdeel van de Achmea Groep. Achmea werkt met een ambitieus duurzaamheidsplan dat leidt een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea wil bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Het tegengaan van de effecten van klimaatverandering hoort daarbij. We werken actief samen met andere partijen, bijvoorbeeld in lokale en regionale netwerken en zoeken ook met leveranciers naar innovatieve mogelijkheden.”