Taart voor duurzame bloembinderij De Eeuwige Lente

Bloembinderij De Eeuwige Lente is nu een officieel Duurzame Bloemist. De Eeuwige Lente is de enige bloembinderij in Apeldoorn die deze certificering heeft. Wethouder Mark Sandmann feliciteerde maandag eigenaar Chris Derksen en bracht een taart mee.

Eind december heeft eigenaar Chris Derksen zijn bloemenwinkel gecertificeerd voor de barometer Duurzame Bloemist. De certificering toont aan dat bloemisten met dit keurmerk duurzaam inkopen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Bij bloembinderij De Eeuwige Lente wordt actief afval gescheiden en is twee jaar geleden alle verlichting in de winkel vervangen voor duurzame LED-verlichting. Ook hield eigenaar Chris rekening met de inkoop en werkte hij al graag samen met duurzame, bij voorkeur Nederlandse, kwekers. De certificering ging om een administratieve vastlegging.

De winkel draagt momenteel de zilveren status. Goud kwam in de buurt, maar Chris wil zich niet teveel beperken qua inkoop. “Het aanbod bloemen met een keurmerk is bij kleine kwekers nog minimaal, want certificering is kostbaar”, aldus Chris, “Terwijl ze een net zo goed product kunnen leveren of zelfs beter. Omdat ik een breed assortiment bloemen wil aanbieden, heb ik er bewust voor gekozen om voor zilver te gaan.”

Wethouder Sandmann hoopt dat de certificering een voorbeeld is voor andere ondernemers: “Mooi om te zien hoe ondernemers zich met duurzaamheid bezig houden, ik vind dit een inspirerend voorbeeld voor andere ondernemers.”

Foto: Renee Krijgsman