Uddelse mannengroep denkt na over duurzame toekomst

Gisteren was Sander Lubberhuizen, bedrijfsleider van Energiek Apeldoorn, op uitnodiging aanwezig bij de Uddelse mannen-inloop om iets te vertellen over hoe je zelf kan zorgen voor duurzamer wonen in de gemeente Apeldoorn. De Uddelse mannen-inloop is een groep die regelmatig bij elkaar komt. Alle mannelijke 60-plussers uit Uddel waren uitgenodigd.

Sander was aanwezig vanwege zijn belangrijke rol in de uitvoering van de energietransitie in de gemeente Apeldoorn. Doel van de gemeente is namelijk een energieneutraal Apeldoorn voor 2050. Energiek Apeldoorn helpt daar graag bij met een goed onafhankelijk advies, inspiratie voor je eigen situatie én hulp bij het verduurzamen van je woning.

De Uddelse mannen hadden Sander uitgenodigd om na te denken over de vraag: ‘De gaskraan dicht in Groningen; wat betekent dat voor Uddel?‘ Wat zijn de mogelijkheden? Wat wordt van ons verwacht? Kunnen we rustig wachten of heeft het zin om een wat meer actieve houding in te nemen? Het was een prettig gesprek tussen bedrijfsleider Sander Lubberhuizen en de Uddelse mannen. Energiecoach Cor Westrik van Energiek Apeldoorn was er ook en vertelde hoe je als bewoner gecoacht kunt worden om stappen te zetten bij het verduurzamen van je eigen woning. Ook kun je zelf vrijwillig energiecoach worden, net als Cor. Met een korte training tot energiecoach. Lees meer op www.energiekapeldoorn.nl/energiecoach-iets-voor-jou.