Wie wint award Top 30 van zonnedaken in Apeldoorn

Iedereen die een zonnedak van 50 of meer panelen heeft aangelegd in 2018, maakt kans op de Zonnedak Award 2018. Energiecoöperatie deA en de Taskforce Zonne-energie van de gemeente Apeldoorn stellen een Top 30 van zonnedaken in Apeldoorn op. Wie de Zonnedak Award 2018 wil winnen, moet zich voor 25 januari 2019 aanmelden voor deze Top 30.

De Taskforce Zonne-energie van gemeente Apeldoorn en lokale energiecoöperatie deA stellen deze lijst op om de ontwikkeling van zonne-energie in Apeldoorn in beeld te brengen. In de strijd tegen de CO2-uitstoot is de omschakeling naar duurzame energie een belangrijke factor. Duurzame energie direct uit de buurt is dan het minst vervuilend. Daarbij geeft lokale energie inwoners meer zeggenschap over hun eigen energie.

Maak de lijst compleet

Erik Vos, lid van deA en initiatiefnemer van de lijst: “We hebben deze lijst samengesteld met de informatie die ons bekend is. Maar we gaan ervan uit dat we niet alles in beeld hebben. Veel bedrijven, organisaties en vve’s zijn op dit moment bezig met het verduurzamen van hun energiegebruik door zonnepanelen. We vragen daarom iedereen die in 2018 een zonnedak van 50 of meer panelen heeft laten leggen, ons te mailen zodat we de lijst compleet kunnen maken.”

Zonnedak-award

Zodra de lijst over 2018 compleet is, willen de Taskforce Zonne-energie en de Apeldoornse energiecoöperatie een Zonnedak Award 2018 uitreiken. Hiermee wordt waardering gegeven aan Apeldoorns initiatieven die zich voor zonne-energie inzetten. De award gaat naar het meest bijzondere initiatief voor een  zonnedak vanaf 50 panelen in 2018.

Kijk voor meer info en aanmelden www.de-a.nl/zonnedakaward/.