200 zonnepanelen de lucht in voor Buurtstroom Molenmakershoek

Ruim 200 zonnepanelen gingen maandagochtend 19 november omhoog. Een kraan van Kistjes Transport hees alle materiaal voor zonnedak op Foenix Molenmakershoek. In de komende weken gaat Mulder Duurzaam het collectieve zonnedak op de kringloopwinkel leggen.

De panelen gaan zonne-energie opwekken voor 38 deelnemers uit de buurt. In de komende vijftien jaar krijgen zij de opbrengst van de panelen. De deelnemers komen uit de omliggende postcodegebieden. Foenix stelt zijn dak beschikbaar omdat het kringloop- en re-integratiecentrum wil bijdragen aan een duurzaam Apeldoorn. Arjin Jans, directeur van Foenix: “Ook met onze gebouwen willen we bijdragen aan een circulaire samenleving. Het opwekken van energie op onze gebouwen past daarbij. Ook óp ons dak gebeurt het! Hoe mooi is het dat mensen uit de omgeving hiervan kunnen profiteren.”

Steeds meer collectieve zonnedaken

Er komen steeds meer collectieve zonnedaken in Apeldoorn, de zogenoemde ‘postcoderoosprojecten’. Ze zijn geschikt voor mensen op wiens dak geen panelen kunnen of die wel zonne-energie willen opwekken, maar de zorg liever uitbesteden. Ook mensen met een kleine beurs kunnen meedoen: door Buurtstroom all Inclusive. De investering is dan heel laag: €30 per paneel.

Buurtstroom is mogelijk op veel verschillende plekken in Apeldoorn. Op dit moment zijn de daken beschikbaar van het inzamelgebouw Foenix op Aruba, van Vrijeschool de Vijfster en van Dok Zuid. Ook op MFC Klarenbeek zijn panelen beschikbaar.

Meer weten over postcoderoosprojecten of interesse? Kijk voor meer informatie op www.buurtstroomapeldoorn.nl.